• Home
  • Blog
  • Op de koffie bij Liesbeth Jochemsen
Blog Op de koffie

Op de koffie bij Liesbeth Jochemsen

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Mijn naam is Liesbeth Jochemsen – Kaastra. Ik schrijf onder de naam Liesbeth Jochemsen.

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Op 24 september.

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

Ik schrijf fairytale fantasy. Dat is fantasy gebaseerd op sprookjes. In mijn verhalen herkennen lezers gedeeltes en personages uit onder meer Doornroosje, Assepoester, Vrouw Holle en tal van andere klassiekers.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Ik schrijf het liefst fairytale fantasy. Ik vind het leuk om een eigen draai aan klassieke verhalen te geven. Zo is mijn eerste boek, De verdwenen prinses van Geografie, geschreven rondom de vraag “Wat als Doornroosje niet met de prins trouwde?”. We hadden vroeger thuis ook een hele serie met sprookjesboeken en bijbehorende cassettebandjes die ik veelvuldig heb gelezen en geluisterd.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Ik lees het liefst fantasy, met een voorkeur voor verhalen die gebaseerd zijn op sprookjes. Maar eigenlijk is bijna elk fantasy verhaal goed. Zolang er maar geen occulte dingen in gebeuren als geesten oproepen. Het mooie aan fantasy is dat je helemaal kunt opgaan in een totaal andere wereld waarin weer andere wetten en regels gelden.

Daarnaast lees ik ook graag historische romans. Als ik meer wil weten over een bepaalde periode of gebeurtenis in de geschiedenis, lees ik daar vaak een boek over.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

Mijn eigen boeken natuurlijk! Al zijn dat er op dit moment nog 2. Nee, serieus, ik moet natuurlijk hier niet mijn eigen werk gaan noemen.

In willekeurige volgorde is mijn top 3 op dit moment:

“De Uitnodiging” van William Paul Young, dit gaat over de vraag waar God is in al het lijden op de wereld.

“Kruistocht in spijkerbroek” van Thea Beckman. Een klassieker die de geschiedenis weer interessant maakt.

“De Griezelbus-serie” van Paul van Loon. Ik denk dat hiermee mijn liefde voor het schrijven van niet-bestaande werelden is ontstaan. Of bij de sprookjesboeken.

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Een heleboel van mijn dromen op dit gebied zijn al uitgekomen. Zoals een volle theaterzaal (tijdens de lancering van mijn tweede boek, Het goud van de Gelaarsde Kat), een interview in de krant, mijn boek in de bibliotheek en signeren bij de lokale boekhandel. Maar mijn allergrootste droom is om van het schrijven te kunnen leven. Alhoewel dat geen doel op zich is. Het hoofddoel is lekker blijven schrijven.

Related posts

Op de koffie bij Hilda Spruit

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Tamara Geraeds

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Inge Verbruggen

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren