Blog Op de koffie

Op de koffie bij Marina Theunissen

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Ik schrijf niet onder een pseudoniem, ik gebruik mijn echte naam : Marina Theunissen

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Ik ben geboren op 06 augustus 1946 in Rijkhoven (Limburg) en groeide op in Maaseik. Op mijn dertiende verhuisde ik naar het landelijke Mol-Ginderbuiten en een paar jaar later naar Rosmeer. Ik sprak het verlangen uit om te gaan studeren voor kleuterjuf. Mijn droom werd werkelijkheid en ik studeerde af in 1965 aan de Normaalschool; ‘Kindsheid Jezus’ te Hasselt. Ik gaf achtereenvolgens les te Maasmechelen–Gellik–Hoeselt–Genk en Zutendaal. Voordat ik me fulltime op het schrijven stortte, was ik een kleuterleidster die zich kon verliezen in de fantasiewereld van de mij toevertrouwde kinderen.

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

Mijn wens om ooit boeken te schrijven werd in 2010 werkelijkheid met mijn eerste jeugdverhaal: ‘De Verloren Lichtsteen’ gepubliceerd bij uitgeverij de Vries–Brouwers. Hierna volgden nog meer jeugdboeken. Spiegels–De Zeven Levels–Schatverdorie–De man met het groene masker – en drie kortverhalen in evenveel Monsterboeken. Deze werden telkens gepubliceerd door uitgeverij Kramat van Westerlo. In mijn jeugdverhalen neem ik de kinderen mee op avontuur zodat zij heel even aan de dagelijkse beslommeringen kunnen ontsnappen.

Mijn fascinatie voor Young Adults verhalen deed me ook in deze rijkelijke fantasiewereld onderduiken: namelijk de elfenwereld van magie, intrige, romantiek en gevaar. In september 2014 verscheen mijn eerste verhaal uit de Fairytale – trilogie namelijk Fairytale Lacrima. Hierna volgden Fairytale Phoenix en Fairytale Endless. In maart 2018 verscheen opnieuw een jeugdboek ‘Over pestkoppen en een kartonnen doos.’ Een verhaal voor jongeren tot en met 12 jaar die voldoende kracht en moed hebben om wanneer iemand gepest wordt in te grijpen en in de bres te springen voor verwaarloosde dieren.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Mijn favoriete genre om te schrijven was tot op heden fantasieverhalen. Met voldoende fantasie kan je dan een wereld creëren zoals jij hem droomt en daar getuigen mijn jeugdboeken van

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Mijn favoriete genre om te lezen zijn thrillers alhoewel ik ook een zeer uiteenlopend gamma lees in andere uiteenlopende genres.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

M.J. Arlidge reeks – Thrillers vol sterke goed uitgewerkte personages en die meedogenloos spannend zijn.

B.A Paris – Achter gesloten deuren – spannend tot aan de laatste pagina – gewoon een razendsnelle thriller.

Carlos Ruiz Zafon – Het spel van de engel – bevat een bloemlezing van karakters vol intriges, verraad, vriendschap en tragedie. Een verhaal over de macht van woorden.

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Vandaag werk ik aan een boek voor volwassenen wat ikzelf voorlopig heb gedoopt tot: ‘Mijn eerste grootmensenboek.’

Related posts

Drie boeken aangeraden door Fiona Rempt

Webmaster

Saturday Recap : Problemen van een Booknerd 2

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Cathinca van Sprundel

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren