• Home
  • Blog
  • Op de koffie bij Jeroen van Unen
Blog Op de koffie

Op de koffie bij Jeroen van Unen

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Ik schrijf niet onder een pseudoniem, maar onder mijn eigen naam: Jeroen van Unen.

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Elk jaar op 18 juli blaas ik een nieuw kaarsje uit. Dit jaar 28 stuks.

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

Ik ben de auteur van De Nachtuilen-serie. Momenteel zijn de eerste twee delen van de serie verschelen bij Luitingh-Sijthoff (De Nachtuilen en De Slang van Havilah). Deel drie, Het Hart van de Tijger, staat op de planning voor komend najaar. Momenteel ben ik bijna klaar met het schrijven van het verhaal. Achter de schermen wordt er ook al hard gewerkt aan de vormgeving van de kaft en andere zaken.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Het enige genre waarin ik tot nu toe heb geschreven is fantasy, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal om te kunnen zeggen of dat mijn favoriete genre is om in te schrijven. Maar ik ben natuurlijk wel dol op fantasy. Ik vind het heerlijk om me in een andere wereld te wanen, deze naar believen in te vullen en tijdens het schrijven aan te blijven passen.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Er is geen specifiek genre dat ik het liefst lees. Bij mij gaat het vaak met vlagen. Soms lees ik bijvoorbeeld bijna alleen maar thrillers, en een paar maanden later weer veel fantasy en sf. Op dit moment lees ik veel fantasy, met name de boeken van Terry Pratchett.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

Stipt op nummer 1 staat bij mij De Naam van de Wind van Patrick Rothfuss. Hij schrijft zo bijzonder beeldend, heeft een fantastisch gevoel voor taal en weet muziek een prachtige rol in zijn verhalen te geven. Het enige nadeel aan Patrick Rothfuss is dat hij bijzonder langzaam schrijft. Ik wacht intussen al een hele tijd op het derde deel.

Hoge Omens van Terry Pratchett en Neil Gaiman zet ik op nummer 2. Hun sterkste punt is humor en het absurd maken van normale zaken, of clichés uit de fantasy. Heerlijk.

Op nummer drie staat Koekoeksjong van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling). Dit boek wekte mijn interesse voor thrillers. Ik had al jaren nauwelijks thrillers gelezen, totdat ik dit boek tegenkwam. De zaak waar detective Cormoran Strike aan werkt is interessant, maar vooral zijn relatie met zijn assistente Robin maakt dit verhaal bijzonder.

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Ik zou graag nog eens een ander genre verkennen om in te schrijven. Wanneer ik dat ga doen weet ik nog niet, maar het lijkt me goed om je niet continu op een bepaald genre te focussen, en ook eens iets nieuws te proberen. Zo blijf je jezelf verbeteren, dat is iets waar ik altijd naar streef.

Related posts

Drie boeken aangeraden door Hilde Vandermeeren

Webmaster

Hoe schrijf ik een recensie? pt.3

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Tamara Geraeds

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren