• Home
  • Blog
  • Binnenkort : Vuur en Bloed / George R.R. Martin
Blog Releases

Binnenkort : Vuur en Bloed / George R.R. Martin

20 NOVEMBER VERSCHIJNT BIJ LUITINGH-SIJTHOFF:

VUUR EN BLOED DOOR GEORGE R.R. MARTIN

300 jaar voor Het Lied van IJs en Vuur regeerden draken over Westeros

Luitingh-Sijthoff publiceert Vuur en Bloed, een nieuw boek van fantasy-grootheid George R.R. Martin, op 20 november 2018 in Nederland en België.

Het boek verschijnt gelijktijdig in Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Mexico, en Polen.

Vuur en Bloed, het eerste deel van een geplande tweedelige reeks, speelt zich af driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in Het Lied van IJs en Vuur, en omvat de definitieve geschiedenis van het huis Targaryen van Westeros en de kronieken van hun verovering en vereniging van de Zeven Koninkrijken tot aan de Dans met Draken: de burgeroorlog die de Targaryens bijna hun dynastie kostte.

Lezers zullen wellicht kleine delen van het verhaal herkennen uit De Wereld van het Lied van IJs en Vuur of verschillende korte verhalen, maar dit is voor het eerst dat Martins geschiedenis van de Targaryens volledig op papier is
gezet.

Vuur en Bloed wordt aangevuld met 75 nieuwe zwart-wit illustraties van Doug Wheatley.

George R.R. Martin is de auteur van de bestsellerreeks Het Lied van IJs en Vuur, dé inspiratiebron van de populaire tv-serie Game of Thrones. In Nederland en Vlaanderen verkocht hij al meer dan driekwart miljoen boeken.

‘Winter komt er nog niet aan… niet in 2018 tenminste. Jullie moeten nog even wachten op The Winds of Winter, maar je kunt dit jaar wel terugkeren naar Westeros,’ zegt Martin. ‘Vuur en Bloed bevat geen traditionele verhaallijn, maar is het beste te omschrijven als een denkbeeldige geschiedenis. Het heeft veel weg van de toegankelijke geschiedenisboeken die ik zelf graag lees. En nu ga ik weer verder met The Winds of Winter.’

Titelinformatie:
George R.R. Martin | Vuur en Bloed – De opkomst en ondergang van het huis Targaryen van Westeros | 20-11-2018 |
Gebonden | ca. 832 blz. | € 29,99 | ISBN: 978 90 245 8225 9, ook verkrijgbaar als e-book.
Prijs, omvang en verschijningsdatum onder voorbehoud.

Related posts

Hoe schrijf ik een recensie? pt.3

Webmaster

Vijf boeken voor YA-fans in mei 2018

Webmaster

Hart gezocht – Mieke Mievis en Hilde Martinez

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren