• Home
  • Blog
  • Vijf boeken voor YA-fans in mei 2018
Blog Lijstjes

Vijf boeken voor YA-fans in mei 2018

Elke maand verschijnen er tal van nieuwe boeken die allemaal strijden voor een plekje op uw boekenplank. Vaak zelfs zoveel dat je al gauw de bomen door het bos niet meer ziet. Het is dan ook niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het grote aanbod dat op de wereld wordt losgelaten. Om jullie alvast een klein beetje op weg te helpen stellen we graag vijf boeken voor YA-fans voor die we in de maand mei 2018 mogen verwelkomen.

De Nachtbrenger / Vuur en As 3 – Sabaa Tahir

De Nachtbrenger van Sabaa Tahir is het razend spannende vervolgdeel van de bestsellerreeks Vuur en As, rondom Laia van Serra en Elias Veturius. Het derde boek al in de reeks.

Binnen het Imperium en daarbuiten wordt de dreiging van een oorlog steeds groter…

Terwijl Helena vecht tegen Keizer Marcus en de machtshonger van de Commandant, staan de levens van haar zus en alle anderen in het rijk op het spel.

Ver weg van huis probeert Laia uit alle macht de Nachtbrenger te stoppen. Maar haar jacht op hem wordt gesaboteerd door een vertrouweling. Intussen heeft Elias zijn vrijheid opgeofferd om te dienen als Zielenvanger, hij is dood noch levend. Kost deze keuze hem zijn menselijkheid?

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Duik opnieuw in de meeslepende wereld van  Hof van doorns en rozen.

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van de originele Hof van Doorns en Rozen-trilogie, is er nu een extra novelle die het verhaal verder laat gaan.

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Hebzucht / The Cruelty 2 – Scott Bergstrom

Hebzucht van Scott Bergstrom is deel twee in de superspannende serie The Cruelty, de Millennium-serie voor jongeren. Dit lees je in één ruk uit. Voor fans vanThe Bourne Identity van 15 jaar en ouder.

Gwen en haar vader zijn ondergedoken in Uruguay. Het leven is er zwaar: voortdurend over je schouder moeten kijken is killing. Wanneer haar vaders naam op een dodenlijst blijkt te staan, beseft Gwen dat afwachten geen optie meer is. Ze móet proberen hen beiden te redden, maar de tijd dringt.

Met de hulp van haar vriend Terrance, stort een vastberaden Gwen zich in de wereld van geld, spionage en verraad. Daar wachten nieuwe én oude vijanden. En deze keer zijn ze niet van plan haar te laten ontsnappen.

Op zoek naar – Ava Dellaira

Na Liefdesbrieven aan de sterren (Love Letters to the Dead) verschijnt van Ava Dellaira de coming-of-ageroman Op zoek naar (In Search Of). Een hartverscheurend verhaal over een moeders en dochters, liefde en rouw, en opgroeien en loslaten…

Los Angeles, jaren negentig. De 17-jarige Marilyn is op zoek naar vrijheid. Ze telt de dagen af dat ze naar de universiteit kan, om te ontsnappen aan de verstikkende druk van haar moeder. Dan wordt ze verliefd op James, de jongen die beneden haar woont en haar leven draaglijk maakt…

Albuquerque, nu. De 17-jarige Angie is op zoek naar antwoorden. Ze heeft een donkere huidskleur en denkt dat ze veel lijkt op haar vader, die ze nooit gekend heeft. Wanneer Angie ontdekt dat haar moeder Marilyn over haar vader gelogen heeft, reist ze af naar Los Angeles, om eindelijk te ontdekken wie ze is…

De Kracht van Velen – Mirjam Hildebrand

Om het nieuwe schooljaar op Precursor te kunnen volgen, moet Emma deelnemen aan de Cirkelceremonie, een ceremonie waar iedere bewoner van het dorp aan mee moet doen. Dit loopt echter anders dan verwacht. Drie bewoners vallen bewusteloos neer en wanneer zij weer wakker worden, zijn zij hun Voorlopers-vaardigheden kwijt.

Waar worden de verschijnselen – die zich razendsnel onder de bewoners verspreiden – door veroorzaakt?
Zal het ze lukken om deze rampspoed te verslaan? Of verdwijnen de Voorlopers langzamerhand…

De kracht van velen is het spannende tweede deel van een ver¬nieuwende, meeslepende YA-serie.

Related posts

Hoe schrijf ik een recensie? pt.3

Webmaster

Op de koffie bij Liesbeth Jochemsen

Webmaster

Nieuw : Carve the Mark 2 / The Fates Divide – Veronica Roth

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren