Blog Op de koffie

Op de koffie bij Melissa Skaye

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Op mijn boeken staat Melissa Skaye. Op mijn ID Melissa Bielsma-Schaaij.

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Op 4 april.

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

De fantasyfans kennen misschien mijn Jeremy Jago-reeks, waarmee voor mij in 2006 het schrijven begon. Nu werk ik alleen aan thrillers zoals de VT-reeks (Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst) De standalone In onschuld en Meedogenloos, een samenwerking met J. Sharpe, laten misschien bij de lezers ook een belletje rinkelen. Vanaf oktober beslaat de VT-reeks vijf delen, dan verschijnt Verknipte tegenstander.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Thrillers, ook al begon ik ooit met fantasy. Het ligt me toch wel lekker, plots verzinnen, research doen en veel spanning opbouwen, lezers op een verkeerd been zetten. Ik haal veel inspiratie uit waargebeurde crimeprogramma’s en vind het heerlijk om iets waargebeurd te gebruiken en er zelf van alles omheen te verzinnen.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Meestal thrillers. Ik hou van de spanning en hoop altijd dat ik zelf ook op een verkeerd been word gezet. Dat ik een wtf-momentje krijg, iets volledig niet zie aankomen. Dat overkomt me niet heel vaak meer, sinds ik zelf schrijf. Ik lees nu anders, ook al wil ik dat niet. Vaak zie ik iets aankomen of weet ik hoe, wie, wat en waar. Superirritant, dat telkens meedenken terwijl ik lees haha.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

Ook al lees ik graag thrillers, je vindt ze niet in mijn top 3 terug. Raar maar waar. The Green Mile van Stephen King blijft een van mijn favorieten, net als zijn 22-11-1963. Beide heb ik al heel vaak gelezen en ik blijf van de verhalen genieten. Daarnaast ben ik een grote fan van de Reiziger-reeks van Diana Gabaldon. Een groot avontuur! Nu acht delen, ik wacht met smart op deel negen.

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Ik hoop dat fans van mijn boeken, fans blijven. Dat ik ze niet verlies, want dat zou inhouden dat ik er niets meer van bak. Wat me ook geweldig lijkt is een plek in de bestseller top 60. Dat zou gaaf zijn, ja toch?

Related posts

Het nieuwste boek ‘Evolutie’ van Ursula Visser is verkrijgbaar!

Elsa Bakker

De Vijf op Zaterdag (Week 9/2018)

Webmaster

Boek 10 Lanceringsevent

Elsa Bakker

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren