Blog Op de koffie

Op de koffie bij Bertina Mulder

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Mijn naam is Bertina Mulder, dezelfde naam als op mijn boeken. Ik werk dus niet  een pseudoniem of auteursnaam.

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Ik mag elk jaar op 11 april een nieuw kaarsje uitblazen. Dat doe ik niet alleen, want ik heb een tweelingzus. Ons geboortejaar is 1962. In die tijd deden ze nog geen echo. Pas toen mijn moeder van mij bevallen was, kreeg ze te horen dat er nog een baby zou komen. Ik kwam vóór twaalf uur ’s nachts ter wereld, mijn tweelingzus ná middernacht. De dokter heeft ons allebei op 11 april geregistreerd, dat was makkelijker dan een tweeling met verschillende geboortedata.

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

In 2016 debuteerde ik met de roman ‘Wisselwerking’. Op 8 maart verschijnt ‘De rode magneet’, een psychologische thriller over de eerste bemande missie naar Mars. Mijn thrillerdebuut dus.

Wat is je favoriete genre om te schrijven en waarom?

Ik heb met plezier mijn roman geschreven, maar het schrijven van een thriller is me ook wel bevallen. Daarom heb ik via Edito een cursus ‘Thriller schrijven’ gevolgd, waarin ik werd begeleid door tutor Gert Jan de Vries (pseudoniem: Tess Franke). Mijn volgende boek wordt meer een ‘whodunit’ en speelt zich weer gewoon in Nederland af.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Ik heb geen favoriet genre. Ik lees non-fictie, romans en thrillers door elkaar. En natuurlijk boeken over schrijven, want er valt altijd bij te leren.

Welke drie boeken zou je in je top 3 willen plaatsen en waarom?

Ik heb de Millennium Trilogie van Stieg Larsson met veel plezier gelezen, ik vond de hoofdpersoon Lisbeth Salander een intrigend personage. Het non-fictieboek ‘Mensen op Mars’ van Joris van Casteren vond ik heel boeiend om te lezen toen ik begon aan mijn thriller over Mars. Joris werd ook mijn manuscriptbegeleider. Hij weet veel van Mars en veel van schrijven en taal, dus dat kwam goed uit. Onlangs herlas ik ‘Het ravijn’ van Max Pam. Een indrukwekkend boek waarin Max Pam vertelt over zijn hersenbloeding en de weg naar fysiek herstel.

Welke ambities op het vlak van schrijven koester je nog?

Ik wil mijn schrijfvaardigheden blijven ontwikkelen, want er valt nog zoveel te leren over misdaad, personages, locatie, onderzoek, plot, twist en ontknoping. En ook als niemand mijn boeken leest of waardeert zal ik altijd blijven schrijven. Het geeft me rust en voldoening en dat op zich is al een grote beloning.

Related posts

Drie boeken aangeraden door Cathinca van Sprundel

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Fiona Rempt

Webmaster

Op de koffie bij Hilda Spruit

Webmaster

1 reactie

Op de koffie bij Bertina Mulder – Lookie Books | Bertina Mulder Tekst & Redactie 5 april 2018 at 16:37

[…] Op 4 april was Bertina Mulder ‘Op de koffie’ bij boekenblog Lookie Books. Lees interview […]

Reply

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren