Blog Op de koffie

Op de koffie bij Kevin Valgaeren

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam.
Wat is jouw naam?

Mijn naam is Kevin Valgaeren, dezelfde die op het kaft mijn boeken staat. Er zijn in het verleden regelmatig discussies geweest over het eventuele gebruik van een pseudoniem, maar uiteindelijk zijn we steeds voor het origineel blijven gaan.

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Ik verjaar op 17 december.

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

Lezers zullen mij kennen van duistere thrillers als ‘De Ziener’ (2011), een boek dat een jaar later de Schaduwprijs won, ‘Bloedlijn’ (2012), ‘Seance’ (2016), dat op de shortlist van de afgelopen Harland Awards terechtkwam, en ‘Blackwell’, een nieuwe thriller die enkele weken geleden bij Lannoo verscheen.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Ik schrijf duistere thrillers, ofte gothic novels. Historische verhalen met een bovennatuurlijk tintje die al dan niet echt zijn gebeurd. ‘Seance’ ging bijvoorbeeld over een beruchte zaak in de spiritualistische kringen van negentiende-eeuws Londen, terwijl ‘Blackwell’, dat zich ook afspeelt in het Engeland van het fin de siècle, gaat over een mysterieus schip dat misschien wel eens de Vliegende Hollander geweest zou kunnen zijn. Ik ben opgegroeid met de boeken van ‘De Vijf’ en de big budget griezelfilms uit jaren negentig. Dat, in combinatie met het feit dat ik erg bang ben voor de dood, maakt dat ik mij altijd aangetrokken heb gevoeld tot het genre.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Mijn persoonlijke smaak is nogal breed. Uiteraard lees is erg veel gothic novels van vroeger en nu, maar ik lees ook literaire fictie (bijvoorbeeld het werk van Ian McEwan en Sarah Waters), en heel veel geschiedkundig werk, niet alleen omdat mij dat erg boeit, maar ook omdat ik dat nodig heb voor de research van mijn eigen werk.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

Dat is een heel moeilijke vraag voor mensen die veel lezen, maar ik ga toch een poging wagen. ‘Frankenstein’ van Mary Shelley moet daar ongetwijfeld bij, omdat het zonder discussie de beste gothic novel is die ooit werd geschreven, en bovendien vieren we dit jaar de tweehonderdste verjaardag van dat boek. ‘Interview With the Vampire’ van Anne Rice mag zeker en vast ook niet ontbreken, omdat het een hele nieuwe golf van gothic novels met zich meebracht op het einde van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Het is ook de schrijfster wiens oeuvre door Stephenie Meyer en E.L. James misbruikt werd voor de ‘Twilight’-boeken en de ‘Fifty Shades’-reeks. Anne Rice had het veel eerder reeds allemaal al veel beter gedaan. Als derde boek stel ik graag ‘The Little Stranger’ voor van Sarah Waters. Met dat briljante werk wordt eens te meer bewezen dat een spannend boek zich niet moet schromen om literaire ambities te hebben.

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Over ambities gesproken. Ik wil natuurlijk dat mijn boeken overal ter wereld gelezen worden, dat Leonardo DiCaprio de hoofdrol in al de verfilmingen zal spelen, en dat men over honderd jaar op de universiteit les geeft over mijn oeuvre. 🙂 Nee, ik ben erg blij met hoe de zaken nu lopen. Mijn boeken worden bijzonder goed ontvangen, en het aantal lezers blijft gestaag groeien. Persoonlijk vind ik dat de lat voor mij steeds hoger moet, dat ik de lezers moet blijven verrassen met nieuwe, spannende, interessante en goed geschreven verhalen.

Wie nieuwsgierig is naar de schrijfsels van Kevin, kan van 28/03/2018 tot en met 08/04/2018 meedingen naar één van de “Blackwell” boeken op onze blog.

Deelnemen kan hier : Wedstrijdpagina Blackwell Lookie Books

Related posts

Hoe schrijf ik een recensie? Pt.1

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Cathinca van Sprundel

Webmaster

Op de koffie bij Terrence Lauerhohn

Webmaster

2 reacties

Raeves Marie 28 maart 2018 at 22:57

De ziener en bloedlijn vond ik prachtige boeken

Reply
Schabon Marleen 29 maart 2018 at 09:00

Ben fan. Mooie boeken, leuk geschreven, met een historische achtergrond en het spirituele op de voorgrond. Spannend. Het zijn stuk voor stuk echte aanraders.

Reply

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren