Blog Op de koffie

Op de koffie bij Hilda Spruit

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Ik schrijf niet onder een pseudoniem of auteursnaam, mijn echte naam is dan ook Hilda Spruit.

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Op 24 april (1961)

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

Ik heb meegeschreven aan de boekenserie (groep 1 en 2) van Borre Leesclub, welbekend bij alle lagere schoolkinderen. Daarnaast is eind 2015 mijn paranormal young adult-roman, Geestverwanten, uitgekomen, waarmee ik in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs won. Ook schrijf ik af en toe een artikel voor Para-Astro.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Young adult en het liefst op het spirituele/paranormale vlak. Het is heerlijk om in het hoofd en het leven van een young adult te kruipen. Ik denk dat ik zelf nooit ouder ben geworden en ga ook erg graag met young adults om.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Ik mag graag paranormale boeken lezen, zoals de boeken van het Amerikaanse medium James van Praagh. Omdat mijn vader de gave had en ikzelf ook veel op paranormaal gebied heb meegemaakt, heb ik al sinds mijn jeugd interesse in dit onderwerp. Ook lees ik natuurlijk young adult-boeken, die verslind ik.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

Dagboek van een Geisha – Arthur Golden, omdat het gewoon een geweldig boek is. Het neemt je mee naar Japan en trekt je de wereld van de Geisha’s in. Heel goed geschreven, Ik denk dat ik een deel van mijn wil om zelf te schrijven aan dat boek te danken heb.

Een goede raad – J.K. Rowling, omdat het simpelweg een heel goed boek is waar ik enorm van genoten heb.

Het potlood – Guido Kees, omdat Guido een zeer gewaardeerd auteur-collega en vriend van mij is die heel snel grote stappen heeft gemaakt in het schrijverschap. Het potlood is een schitterend verhaal dat zelfs verfilmd gaat worden, denk je eens in, je schrijft een debuut en dat gaat nog verfilmd worden ook …

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Ik ben momenteel bezig aan het vervolg (stand-alone) op Geestverwanten, dat wil ik in 2018 af hebben en hopelijk ook uitgegeven hebben. Daarnaast ligt er al jarenlang een uitdaging voor een historische young adult-roman over de heksenvervolging op me te wachten. Voor deze heksenroman heb ik al aardig wat research gedaan. Af en toe schrijf ik een artikel voor Para-Astro. Ik streef ernaar om meer interessante onderwerpen te vinden op spiritueel gebied waarover ik nieuwe artikelen voor het blad of andere bladen kan schrijven. Mocht ik daarna nog tijd over hebben, zou ik heel graag een aantal korte verhalen, die ik eerder schreef, willen uitwerken, misschien wel tot romans. Te veel plannen, te weinig tijd …

Related posts

Op de koffie bij Christine Charliers

Webmaster

Op de koffie bij Owan Drake

Webmaster

Hoe schrijf ik een recensie? Pt.1

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren