• Home
  • Blog
  • Op de koffie bij Terrence Lauerhohn
Blog Op de koffie

Op de koffie bij Terrence Lauerhohn

Kan je eens wat meer vertellen over de auteur achter de boeken van Terrence Lauerhohn?

Ik ben geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch met de naam Terrence Lauerhohn. Pas op 51 jarige leeftijd schreef ik mijn eerste roman, ‘Noptula’ (Science-fiction), die goede reviews ontving. Sindsdien zijn en worden een flink aantal kortverhalen van mij in genre-magazines en verhalenbundels gepubliceerd, waarvan verschillende zelfs in de USA.

Ik hou me het liefst niet aan een bepaald genre binnen de verbeeldingsliteratuur, zodat mijn grenzeloze fantasie alle richtingen van het onwerkelijke kan inslaan. Het auteurschap is mijn grote passie.

Mijn Dark-Fantasyroman, ‘De Negen Cirkels’ (Zilverbron) was een van zes genomineerde titels voor de Hebban Awards 2015, categorie Fantasy.

In 2015 publiceerde ik Wegversperring (Thriller-debuut), bij aquaZZ. Redactie/bemiddeling met uitgever, Ambilicious (tevens coach/literair agente).

Nirwana (11-12-2016/Ambilicious uitg.) is mijn derde boek en tevens mijn tweede Thriller. Nirwana is een Kafkaësk verhaal met een Dystopisch tintje.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Ik schrijf heel graag Thrillers, Fantasy en Sciencefiction. Eigenlijk vind ik het leuk om zoveel mogelijk genres te ontdekken, zolang ze mijn inspiratie aanwakkeren. Ik schrijf nooit met commerciële redenen wanneer ik een boek schrijf. Ik doe wel altijd mijn best om de lezers een ijzingwekkend spannend verhaal voor te schotelen, waarin altijd een vleug (of een vette walm) horror en zeker veel diepgang in schuilen.

Wat is uw favoriete genre om te lezen?

Mijn favoriete genres zijn fantasy en horror, hoewel ik ook graag thrillers lees.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen?

1, Imajica, Clive Barker (en veel van zijn overige titels)

2, al het werk van E.A. Poe

3, al het werk van H.P. Lovecraft.

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Ik wil de lezers vooral goede verhalen geven, en natuurlijk wil ik zo veel mogelijk gelezen worden. Mijn eerste boek verscheen in 2014, en vanzelfsprekend hoop ik dat ik succesvol word, hoewel ik heel goed besef dat het schrijven van goede boeken geen garantie is op succes en dat succes ook veel van promotie afhankelijk is. Op dat punt doe ik wat ik kan, maar omdat ik liever schrijf dan mezelf promoot en omdat ik niet zo heel veel verstand heb van sociale media, vermoed ik dat ik heel veel geduld zal moeten hebben voordat ik een ruim publiek weet te bereiken. Ik ben echter hardnekkig.

Related posts

De Vijf op Zaterdag (Week 6/2018)

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Kim ten Tusscher

Webmaster

Nieuw : Carve the Mark 2 / The Fates Divide – Veronica Roth

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren