• Home
  • Blog
  • Drie boeken aangeraden door Fiona Rempt
Blog Op de koffie

Drie boeken aangeraden door Fiona Rempt

Zoals ondertussen bekend, gaan we op woensdag opnieuw op bezoek bij een schrijver of schrijfster die ons laat kennismaken met zijn of haar favoriete top drie uit de wijde wereld van de boeken. Deze week is het de beurt aan een auteur die haar strepen bij de jeugd al heeft verdiend : Fiona Rempt.

We laten haar zichzelf aan de hand van enkele vragen eerst voorstellen :

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Fiona Rempt. Een pseudoniem heb ik niet.

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Ik ben geboren op 28 januari 1973 en heb de laatste keer dus 45 kaarsjes mogen uitblazen.

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

Ik heb al 40 boeken geschreven. De bekendste zijn waarschijnlijk: Omgeruild (over twee meisjes die bij hun geboorte verwisseld zijn), Junglekoorts (over een jongen die is opgegroeid bij een stam in Nieuw-Guinea), De Orde van de Drakenmenners (trilogie over twee vrienden die lid worden van een groep die draken beschermt), Supervrienden (serie met prentenboeken en verhalen voor jonge kinderen over 7 dieren die samen in het bos wonen).

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Ik vind het eigenlijk het leukste om voor verschillende leeftijen en in verschillende genres te schrijven, maar als ik echt moet kiezen wordt het realistische fictie voor 9/10+. Dat vind ik interessant, omdat ik daarmee in een ander soort leven dan het mijne kan stappen. In fictie voor 7/8+ kan ik mijn fantasie en humor het beste kwijt. Non-fictie is bijzonder, omdat ik er zelf ook veel van leer om me te verdiepen in een onderwerp dat ik meestal niet zelf gekozen heb. Bij prentenboeken zit de uitdaging vooral in het zoeken naar de juiste toon en balans tussen tekst en tekeningen. En leren-lezen-boeken zijn weer leuk omdat het een beetje puzzelen is.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Biografieën/levensverhalen en natuurlijk kinderboeken.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

Anna van Annejet van der Zijl. Ik vind haar de beste schrijver van Nederland. Net als haar andere boeken is het een levensverhaal en een geschiedvertelling naast elkaar. Annie M.G. Schmidt is het perfecte onderwerp voor zo’n boek, omdat zij de tijd altijd tegen zich had.

De lange weg naar de vrijheid. Dit is de autobiografie van Nelson Mandela. Mooi geschreven en heel interessant. Natuurlijk door de persoonlijkheid van Mandela, maar ook doordat hij de steeds veranderende tijdsgeest zo goed weet te vatten.


De giechelbehandeling van Roddy Doyle. Dit is een van de grappigste kinderboeken die ik ken.

Welke ambities op het vlak van schrijven koestert u nog?

Een of meerdere verfilmingen van mijn boeken en een boek voor volwassen schrijven, staan hoog op mijn verlanglijstje. Verder wil ik ook nog veel meer kinderboeken schrijven, want mijn hoofd zit vol verhalen.

Related posts

Drie boeken aangeraden door Johan Klein Haneveld

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Inge Verbruggen

Webmaster

Op de koffie bij Kevin Valgaeren

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren