Recensies

Salomé – Jojanneke Buschgens

Twee levens. Twee vrouwen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Beide vrouwen verlangen naar een kind. Britt droomt over het kind dat maar niet wordt verwekt, Julia hunkert naar het kind dat zij verloor. Wanhopig proberen ze het tij te keren. Terwijl Britt besluit het geluk eigenhandig af te dwingen, zoekt Julia troost in de armen van een ongrijpbare minnaar. Hun keuzes voelen, ondanks het schuldige randje, bevrijdend. Totdat duidelijk wordt dat niets is wat het lijkt en terugdraaien geen optie is. Opnieuw moeten beide vrouwen keuzes maken. Of is het te laat?

Salomé: een verhaal over liefde, verlies, verleiding en verwoesting.

[review_summary title=”De mening van Elsa” summary=”Dankzij Godijn Publishing kreeg ik de kans om voor onze blog het boek Salomé te lezen. Dit is de debuutroman van Jojanneke Buschgens. De maand februari staat in teken van de blogtour rondom dit Boek10 exemplaar, uitgekomen in het najaar van 2017.

Twee vrouwen, twee verschillende levens en toch met elkaar verbonden. De ene moet op de één of andere manier het verlies van haar kind zien te verwerken en de ander wil juist dolgraag een kind. Wat hebben zij hier voor over en wat staat erop het spel als je denkt dat je niks meer te verliezen te hebt?

Het geheel vind ik gemakkelijk en soepel lezen. De gevoelens van vooral het hoofdpersonage Julia zijn goed uitgewerkt. Haar pijn rondom het verlies van haar kind komt treffend naar voren doormiddel van de gekozen bewoording van de schrijfster. Ook de andere hoofdpersonages hebben een ruime gevoelswereld, zoals het verlangen van Britt en de machteloosheid van Julia ’s man. Maar toch is het voor mij hier en daar niet helemaal duidelijk waarom de karakters zover gedreven worden en bepaalde keuzes maken met verstrekkende gevolgen.

Het plot kwam op mij niet over als een verrassing waardoor ik naar het einde toe mijn interesse in het verhaal voelde zakken. Toch heb ik het boek wel als een aangename leeservaring beleeft. Dit is vooral door de mooie schrijfstijl, die past bij de situatie waarin de personages zich bevinden. En het thrillerelement wat naar mate het verhaal zich halverwege bevindt naar voren komt. Wat mijn eigen persoonlijke smaak betreft had dit thrillergehalte nog iets verder uitgewerkt kunnen worden. Maar zoals ik al zei is dat smaak gebonden en het is en blijft een roman.”]

[rating title=”Spanning” value=”70″ range=”100″]
[rating title=”Plot” value=”65″ range=”100″]
[rating title=”Leesplezier” value=”70″ range=”100″]
[rating title=”Schrijfstijl” value=”70″ range=”100″]
[rating title=”Originaliteit” value=”60″ range=”100″]
[rating title=”Psychologie” value=”65″ range=”100″][/review_summary]

Related posts

Deal? – Johan Deseyn

Elsa Bakker

Moeder is boos – Lineke Breukel

Elsa Bakker

Breek mijn hart niet – Miranda Hillers

Elsa Bakker

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren