• Home
  • Blog
  • Drie boeken aangeraden door Cathinca van Sprundel
Blog Op de koffie

Drie boeken aangeraden door Cathinca van Sprundel

Voor de laatste keer deze maand (jaja, januari is alweer bijna achter de rug) gaan we op woensdag opnieuw op bezoek bij een schrijver of schrijfster die ons laat kennismaken met zijn of haar favoriete top drie uit de wijde wereld van de boeken. Deze week is het de beurt aan een auteur uit de stal van Scelta Publishing : Cathinca van Sprundel.

We laten haar zichzelf aan de hand van enkele vragen eerst voorstellen :

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Mijn auteursnaam is tevens mijn echte naam: Cathinca van Sprundel

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Ik vier mijn verjaardag op 28 augustus (1989)

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

Vorig jaar (2017) mocht ik de release vieren van mijn debuut : De Vrouwe van Myrdin.

Wat is uw favoriete genre om te schrijven en waarom?

Fantasy, Young Adult en magisch realisme. Daarbij ga ik vooral de historische richting op en ik laat me vaak inspireren door mythen, sprookjes en legenden. Hoewel ik dol ben op historische verhalen, geeft fantasy me vaak net iets meer speelruimte. Vaak zijn mijn hoofdpersonages jongeren, dus het valt in de categorie YA.

Wat is uw favoriete genre om te lezen en waarom?

Ik lees ook vrij veel in diezelfde genres. Ik ben vooral dol op historische, avontuurlijke en sprookjesachtige fantasy. Als dat goed gedaan is, komen die oude verhalen weer op een prachtige manier tot leven. Ik ben iets minder fan van hardcore fantasy met draken, verschillende rassen en uitverkorenen. Daar heb ik er iets te veel van gelezen. Maar er zijn natuurlijk genoeg schrijvers die alsnog met die elementen een mooi boek neerzetten. Daarnaast maak ik graag uitstapjes naar science fiction, klassieke werken en stripboeken.

Welke drie boeken zou u in uw top 3 willen plaatsen en waarom?

Ik vind zulke lijstjes vaak lastig, of het nu een top 3 is of een top 20. Er zijn zoveel mooie boeken. Zo out of the blue kan ik deze boeken zeker aanraden:

1.     Ontworteld – Naomi Novik. Geïnspireerd op Slavische verhalen. Ik heb dit boek werkelijk verslonden. Het leest als een sneltrein en zit vol prachtige omschrijvingen.

2.     Beauty – of de teloorgang van het schone – Sheri S. Tepper. Een oudje: een feministische herschrijving van Doornroosje, Sneeuwwitje en andere sprookjes met SF-achtige elementen. Wat zwaardere kost en niet overal meer te vinden, maar als je erover struikelt: dit boek is de moeite waard.

3.     De kronieken van Prydain – Lloyd Alexander. Op deze kinderboekenserie is de Disneyfilm Taran en de Toverketel gebaseerd. De boeken zijn duizendmaal beter, vol fantasie, avontuur en gebaseerd op dezelfde mythische wereld uit Wales als waar ‘De vrouwe van Myrdin’ is geïnspireerd. Alexander weet met enkele eenvoudige woorden een complete wereld neer te zetten en dat is een kunst.

Related posts

Drie boeken aangeraden door Hilde Vandermeeren

Webmaster

Op de koffie bij Liesbeth Jochemsen

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Kim ten Tusscher

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren