Releases

Minimalisme – Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus

Op donderdag 18 januari verschijnt de Amerikaanse bestseller Minimalism, bekend van de Netflix-documentaire.

Niet gelukkig? Koop dit. Koop dat. Koop iets. Koop wat de buren, de Trumps en de Kardashians kopen en je zal net zo succesvol en gelukkig worden als zij. Of niet?

De prestatie- en consumptiemaatschappij dwingt ons voortdurend tot meer: meer hersenloze consumptie, meer informatie, meer social media, en dat alles in de jacht op een gelukkiger leven. Die druk leggen we ook onszelf op. Maar je zult nooit genoeg hebben van dingen die je niet echt nodig hebt. Dat leidt alleen maar tot schulden, depressies en ontevredenheid.

Minimalisme is datgene wat ons bevrijdt van onnodige spullen en ballast. We zijn méér dan onze bezittingen. Met minimalisme maak je ruimte in je leven voor vijf belangrijke zaken die eigenlijk helemaal geen spullen zijn: gezondheid, relaties, bezieling, persoonlijke groei en betrokkenheid – oftewel de dingen die zorgen voor een betekenisvol leven.

Het zijn niet de dingen zelf die ons in de weg zitten, maar het belang dat wij aan de dingen toekennen. – Epictetus

The Minimalists – pioniers & bekend van Netflix

Beste vrienden Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus (beide 1981) waren jong, hadden een goedbetaalde baan bij een Amerikaans telecombedrijf en leefden een ‘rijk’ leven. Totdat ze merkten dat ze niet gelukkig waren. Door minimalisme konden ze hun baan opzeggen, de meeste van hun bezittingen wegdoen en zich richten op wat echt belangrijk is.

Sinds 2010 hebben zij als ‘The Minimalists’ meer dan 20 miljoen mensen geholpen een betekenisvol leven te leiden. Dat doen ze via hun website Theminimalists.com, podcast, Netflix-documentaire en met het boek Minimalisme. Er is over hen geschreven in talrijke media, waaronder Wall Street Journal,  New York Times, Forbes, Time en People.

Minimalisme, Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus | ISBN 978 90 245 8062 0 | Gebonden | ISBN e-book 978 90 245 8063 7 | Verschijnt 18 januari 2018 bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Related posts

Eliminatie, de – Daniëlle Bakhuis

Webmaster

Release : Warcross – Marie Lu

Webmaster

Ik kom je halen – Marijke Vos

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren