• Home
  • Blog
  • Drie boeken aangeraden door Inge Verbruggen
Blog Op de koffie

Drie boeken aangeraden door Inge Verbruggen

Bij het nieuwe jaar horen ook goede voornemens en zo hebben wij van Lookiebooks het voornemen geopperd om enkele nieuwe items op onze blog te gaan plaatsen en jullie met grotere regelmaat een artikel aan te leveren. Elke woensdag gaan we daarom opnieuw op bezoek bij een schrijver of schrijfster die ons laat kennismaken met zijn of haar favoriete top drie uit de wijde wereld van de boeken. Iemand moet de spits afbijten en deze eerste keer is het de beurt aan Inge Verbruggen.

We laten hen zich aan de hand van enkele vragen eerst voorstellen :

Vele auteurs schrijven onder een pseudoniem of auteursnaam. Wat is jouw naam?

Mijn auteursnaam is tevens mijn echte naam: Inge Verbruggen

Wanneer mag je elk jaar weer een nieuw kaarsje uitblazen?

Ik vier mijn verjaardag op 19 februari

Van welke schrijfsels zouden de boekenfans je kunnen herkennen?

–        Alexander – Vlaams Filmpje – 2011

–        De smartphone – Vlaams Filmpje – 2014

–        Doodverklaard – YA – 2017

Wat is je favoriete genre om te schrijven en om te lezen?

Mijn favoriete genre is ongetwijfeld YA, zowel bij het schrijven als bij het lezen.

Dit is mijn favoriete genre, omdat ik voor altijd graag 17 was gebleven. Net omdat de jeugd zo onbevangen is en een eigen mening heeft, moedig en inventief is, ligt hier zoveel inspiratie voor verhalen. De verhalen zijn meestal stoutmoediger, origineler en geen dikke pillen.

Als je een eigen top 3 zou mogen opstellen van boeken die je iedereen zou willen aanraden, welke zouden die dan zijn?

Met stip op 1: Between: over de doden niets dan goeds – Jessica Warman. Ik heb het jaren geleden gelezen als mijn eerste YA en van toen af wist ik dat dit het genre was waarin ik verder wilde schrijven. Het is meteen mijn lievelingsboek geworden. Spijtig dat er van haar boeken niet meer naar het Nederlands vertaald zijn. Alleen nog Duister spel, dat ik ook een aanrader vind.

Naast vele Nederlandse YA-schrijfsters zoals Mirjam Mous, Danielle Bakhuis,… is er één Vlaamse YA-schrijfster waar ik enorm naar opkijk: Wendy Stroobant. Ze schreef al vele mooie historische boeken, maar sinds een paar jaar schrijft ze ook jeugdthrillers. Zowel De vloek als Brandmerk zijn mijn favoriete nummer 2.

Op nummer 3 het beste YA-boek dat ik in 2017 heb gelezen: Elke dag maandag – Jessica Brody. Het is fantastisch hoe de schrijfster dezelfde dag opnieuw beschrijft zonder dat je het gevoel hebt dat je het al gelezen hebt. En het heeft prachtige oneliners. Dat boek hangt vol met veelkleurige kleine post-its. Het is het enige boek dit jaar dat ik echt in een ruk heb uitgelezen.

Welke ambities koester je nog als  auteur in het verdere leven?

Ik wil vooral blijven schrijven. Een paar boekenplanken vol! Voorlopig nog in YA, maar misschien later ook andere genres.

Related posts

De Vijf op Zaterdag (Week 7/2018)

Webmaster

De Vijf op Zaterdag (Week 4/2018)

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Kim ten Tusscher

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren