Blog

Boek 10 Lanceringsevent

Het heeft even geduurd, maar na een eindejaarsonderbreking, hebben we dan toch het verslag van Elsa’s avonturen op de lanceringsdag van Boek10 op onze blog geplaatst. Lees gerust even mee, hoe het haar is vergaan.

Na lange tijd er naar uit gekeken te hebben was het dan eindelijk zover. Op zaterdag 9 december reisde ik samen met mijn lief af naar Hoorn. In de prachtige Schouwburg Het Park was de dag rondom de nieuwe Boek10 reeks van Godijn Publishing georganiseerd. En ik had de eer om voor onze boekenblog Lookie Books er bij te mogen zijn.

Bij binnenkomst was er gelijk een warm ontvangst door onder andere Nienke Pool (schrijfster, recensent en blogger) en konden we eerst even bijkomen van de reis onder het genot van een kop koffie. Ook gaf het ons de gelegenheid om de prachtige ruimte te bewonderen en van het uitzicht te genieten op de Hoornse Hop, onderdeel van het Markermeer. Tevens ontmoette ik weer een groot aantal mede bloggers, waarvan ik sommige al had gezien bij eerdere gelegenheden.

Het programma was ietwat gewijzigd maar dit mocht de pret niet drukken. Na een bijzonder enthousiaste opening van de dag door Nienke Pool en Elly Godijn gingen we van start met een Q&A-gesprek & interview met, auteur en schrijfdocent aan de Schrijversacademie, Robert Haasnoot. Het was een interessant gesprek waarin vooral zijn persoonlijke weg naar het uiteindelijke auteurschap heel helder naar voren kwam.

Janneke Bazelmans, ook Boek10 auteur, vertelde over haar ecothriller ‘Verkapt’ (eerste uitgave 6 mei 2017). Vooral de achterliggende boodschap en het verhaal daar weer achter kwam aanbod. Inge van der Krabben (schrijfster van ‘Tot waar we kijken kunnen’, schrijfdocent en blogger) gaf ons tips en tricks om je schrijfstijl meer zintuigelijk te verdiepen en om je verhaal tot leven te wekken. Ook de uitslag van de schrijfwedstrijd ‘Influisteraar’ werd op een gezellig manier gepresenteerd. Buddy Tegenbosch vertelde over zijn nieuwste boek ‘Livestream’ en zijn werk als piloot. Maar ook ging hij in gesprek met ons en liet het publiek alles vragen wat zij maar wilden. Waardoor heel duidelijk werd dat het piloot zijn en schrijverschap een perfecte combinatie zijn voor Buddy.

Fiona Hack en Johan Klein Haneveld vertelde over hoe het voor hen was om als auteurs al eerder bij een Boek10 samenwerkingsverband betrokken te zijn. Zij lichtte toe wat dit samenwerkingsverband nou eigenlijk precies inhoudt. Iedere auteur met een compleet eigen verhaal en diversiteit in genres, toe werken naar de uiteindelijke publicatie en de promotie nadien. Voor hen voelde het vooral motiverend en geruststellend om in een auteurs teamverband te werken. Zo werd dus heel duidelijk wat de voordelen zijn om als auteur bij Boek10 te debuteren.

En toen was het eindelijk zover de lancering van de nieuwe reeks Boek10 boeken. Tien auteurs die gezamenlijk hun nieuwe boek presenteerden. Alweer de derde keer dat dit plaats vond en zeker niet de laatste keer als het aan mij en anderen ligt.

Naderhand tijd voor de welverdiende borrel waar ook voldoende gelegenheid was om nieuwe boeken aan te schaffen en deze te laten signeren. Ook heerlijk om bij te kletsen met collega’s, auteurs en mede boekliefhebbers. Al met al een zeer geslaagde middag en ik kijk nu al uit naar de volgende Boek10 lanceringsdag.

Related posts

De Vijf op Zaterdag (Week 2/2018)

Webmaster

Op de koffie bij Terrence Lauerhohn

Webmaster

Saturday Recap : Problemen van een Booknerd 3

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren