Wedstrijden

Nieuwjaarswedstrijd

Met dank aan Uitgeverijen Xander en Karakter, mogen we jullie enkele leuke wedstrijdboeken aanbieden om het nieuwe jaar goed in te zetten. We hebben voor iedereen wat wils, van roman over thriller tot fantasy en ya. We zetten ze even voor je op een rijtje.

·         De zeven zussen – Lucinda Riley (Xander uitgevers – roman)

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève.

De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro.

Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs.

Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

 

·         Meisjes vermist – Agustin Martinez (Xander uitgevers – thriller)

In het bergdorpje Monteperdido, dat onder de dreigende toppen van de Spaanse Pyreneeën ligt, verdwijnen op een dag twee elfjarige meisjes. Ze zijn nooit meer gezien.

De hechte gemeenschap van het dorp lijdt onder het verlies van Ana en Lucia. Vijf jaar later wordt er een gecrashte auto in een ravijn gevonden. In die auto vindt de politie de nu zestienjarige Ana naast het lijk van een man. Ze is gewond en in shock, maar ze leeft.

Waar is Lucia? Leeft ze nog? Commissaris Sara Campos heropent de zaak. Een wanhopige zoektocht naar Lucia begint. Onder de inwoners van Monteperdido groeien de verdenkingen ongebreideld: was de dader een vreemde, of een van hen?

 

·         Schemering – Bernard Minier (Xander uitgevers – thrillers)

Als in de onheilspellende Pyreneeën een bloedstollend duel plaatsvindt, zijn de gevolgen niet te overzien…

Een stormachtige nacht op een booreiland in de Noordzee. Een helikopter zet inspecteur Kirsten Nigaard af. De Noorse inspecteur onderzoekt daar de mysterieuze moord op een technicus. Ondertussen verschijnt in een zwaarbewaakte gevangenis in de Pyreneeën een man niet op appèl. Zijn naam? Juliann Hirtmann, een gevreesde seriemoordenaar. Kirstin wordt erbij geroepen.

In zijn cel vindt ze een stapel foto’s van een baby, met achterop de naam Gustav. Ze roept de hulp van commandant Servaz in, die de opdracht met grote tegenzin aanneemt. Zal het hen samen lukken de ingenieuze moordenaar te slim af te zijn? Of speelt Hirtmann wederom een onheilspellend spel, waarbij de commandanten gevaarlijk op de proef worden gesteld?

Na zijn bestsellers Een kille rilling, Huivering en Verduistering is er nu een vierde deel in de zenuwslopende reeks met commandant Servaz.

‘Bernard Minier bezorgt je koude rillingen.’ – Trouw

 

·         Artemis – Andy Weir (Karakter uitgevers – thriller)

Na het wereldwijde succes van The Martian, ook in Nederland een bestseller, nu Artemis, het tweede boek van bestsellerauteur Andy Weir.

Van Artemis zijn de filmrechten inmiddels verkocht aan 20th Century Fox.

Jasmine Bashara, roepnaam Jazz, ervaart de kleine stad waar ze woont als beklemmend: steeds maar weer dezelfde gezichten, dezelfde verhalen en de dagelijkse sleur van haar werk. Ze droomt van grote rijkdom en een beter leven op Aarde. Jazz is namelijk een van de handvol kolonisten die in Artemis woont, de eerste en enige stad op de maan.

Het leven op Artemis is zwaar als je geen rijke toerist of excentrieke miljardair bent, en Jazz is verre van een van beide. Ze heeft torenhoge schulden, haar baantje als koerier levert nauwelijks genoeg op voor de huur van een klein appartement zo groot als een metalen doodskist, en haar ontluikende carrière als smokkelaar wil ook maar niet van de grond komen.

Als een kans zich voordoet om dit allemaal achter zich te laten en eindelijk het leven te leiden waar ze al haar hele leven van droomt, peinst ze er niet over om neet te zeggen, zelfs al weet ze dat er een addertje onder het gras zit. De perfecte misdaad plegen is nooit eenvoudig – al helemaal niet op de maan – maar de reacties die haar spectaculaire daad teweegbrengt, had niemand kunnen voorzien en Jazz komt terecht in een samenzwering over de heerschappij van Artemis.

 

·         Noorse goden – Neil Gaiman (Karakter uitgevers – mythen en sagen)

Van de auteur van de cult-serie American Gods

‘Door oude Noorse mythologie te combineren met de stijl van de 21e eeuw, weet Gaiman een geheel genre nieuw leven in te blazen voor de moderne lezer.’ – Newsweek.

Gaiman verwerkt de losse Noorse mythen tot een doorlopend verhaal dat begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen.

Zo moet Thor zich vermommen als vrouw – lastig, met een baard en onstilbare honger – om zijn gestolen hamer terug te krijgen. Het bloed van Kvasir – de scherpzinnigste god van allen – wordt in honingwijn veranderd en geeft de drinkers ervan magische krachten. Het boek bereikt zijn piek aan het einde met het epische verhaal van Ragnarok: de ondergang van de goden en de geboorte van een nieuwe tijd en nieuwe mensen.

 

·         De overlevenden – The Darkest Minds trilogie deel 1 (Karakter uitgevers / YA)

In september 2018 gaat de film The Darkest Minds in première met in de hoofdrollen Amandla Stenberg (‘Rue’ in The Hunger Games), Mandy Moore en Gwendoline Christie (Star Wars en Game of Thrones).

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor.

De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd.

Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land…

‘De overlevenden is een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Geen grapje. Ik kan niet uitdrukken hoeveel ik van dit boek houd. Het raakte mij ziel. Het spookte dagen door mijn hoofd (en nog steeds!). De wereldbouw en het plot zijn fenomenaal (je zult je adem inhouden), en de karakters zijn de meest levendige die ik ben tegengekomen.’ – Sarah J. Maas, bestsellerauteur van de series De glazen troon en Hof van doorns en rozen

Wil jij wel graag één van deze titels in de wacht slepen, neem dan snel deel aan onze wedstrijd. Je krijgt een kans door het onderstaande formulier in te vullen en je prijskeuze bekend te maken, of je kan onze facebookpagina liken en het bericht op onze facebookpagina delen.

Veel succes.

Wedstrijdreglement :

  • Deze wedstrijd staat open voor elke deelnemer uit België en Nederland.
  • De gewonnen prijzen kunnen niet omgeruild worden tegen hun geldelijke waarde.
  • Na trekking wordt het boek door de uitgeverij naar u toegestuurd.
  • Er wordt maximaal 1 prijs per adres toegekend.
  • Deelnemen kan tot en met 31 januari 2018

Related posts

Wedstrijd In de Ban van de Wolf

Webmaster

Wedstrijd Karin Slaughter

Webmaster

Win een pakket met Dragan Duma Goodies

Webmaster

5 reacties

Lie Van Peteghem 14 januari 2018 at 15:37

Super dat de feestmaand nog even mag duren!!!

Reply
Marije Ronteltap 15 januari 2018 at 10:22

Wow! Wat een geweldige actie! En dat na een feestmaand met ook al zoveel winacties! Ik waag een kansje voor Noorse Goden. Neil Gaiman is een hele fijne schrijver.

Reply
Anja 15 januari 2018 at 11:59

Wat een mooie en spannende boeken, leuke win aktie

Reply
Grietje 15 januari 2018 at 17:52

Mooie actie een goed begin van het nieuwe jaar

Reply
Jose 16 januari 2018 at 14:24

sjieke actie. spannende verhalen, nu maar duimen

Reply

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren