Recensies

Wonderland – Diverse Auteurs

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan. Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand.

[review_summary title=”Overzicht” summary=”De blogtour van ‘Wonderland’ is 1 november van start gegaan, de dag dat het boek voor het eerst in de winkels lag. Ook ik mag mijn bijdrage leveren met mijn recensie van dit sfeervolle boek. Dank aan Dutch Venture Publisher voor deze Young Adult verhalenbundel die perfect past bij de feestdagen en het winterseizoen.

De bundel bevat tien verhalen van verschillende YA auteurs uit zowel België als Nederland:

• It’s a match – Chinouk Thijssen
• Een wonder – Anne Nicolai
• Maria’s kerstengel – Rianne Werring
• Alf – Eva Moraal
• De wensster – Jen Minkman
• Mijn allerliefste – Debora Elisabeth
• Kerst’mis – Jennefer Mellink
• Helse Heenreis – Marijke F. Jansen
• Droomband – Patty van Delft
• Suikersneeuw – Vanessa Gerrits

Kerst, sneeuw, liefde, verdriet en geluk vele aspecten komen aanbod. Als lezer zijnde wordt je in magische winterse sferen gebracht. Alle verhalen hebben een vlot verlopende en passende schrijfstijl. Voor ik het wist had ik de bundel uitgelezen. De diversiteit in genres, van thriller tot paranormaal en van romantisch tot aan fantasy, houdt de afwisseling erin en voorkomt sleur in de verhalen. Alle verhalen hebben eigenheid en toch is het boek een geheel.

Ik heb genoten van dit fijne boek. Er is een verhaal wat mij in het bijzonder raakt, een verhaal wat mij aan het lachen maakt, een verhaal wat voor spanning zorgt en een verhaal wat mij verwarmd. Ga zo maar door, alles zit wel in ‘Wonderland’. Dat verklaart voor mij ook de titel. Uiteraard vond ik het ene verhaal beter dan het andere maar over het geheel gezien is het een uitstekende bundel om de holiday spirits aan te wakkeren. “][rating title=”Originaliteit” value=”8″ range=”10″]
[rating title=”Plot” value=”7″ range=”10″]
[rating title=”Schrijfstijl” value=”8″ range=”10″]
[rating title=”Leesplezier” value=”9″ range=”10″][/review_summary]

Related posts

Het Eiland – S.J. Paul

Webmaster

Breek mijn hart niet – Miranda Hillers

Elsa Bakker

Azerty – S.J. Paul

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren