• Home
  • Blog
  • Boekpresentatie “Wonderland”
Blog

Boekpresentatie “Wonderland”

Boekpresentatie “Wonderland” in boekhandel Haasbeek te Alphen aan den Rijn.

Afgelopen zondagmiddag had ik het geluk aanwezig te mogen zijn bij de boekpresentatie van de verhalenbundel ‘Wonderland’ in boekhandel Haasbeek. Heerlijk in mijn eigen woonplaats Alphen aan den Rijn. De Young Adult verhalenbundel is vanaf 1 november in de verkoop en tevens in E-book vorm te verkrijgen. ‘Wonderland’ is een samenwerking tussen diverse YA auteurs die elk een kort verhaal hebben geschreven voor deze bundel, die gepubliceerd is door Dutch Venture Publishers.

Zondag werden we op de bovenste verdieping van de Haasbeek al warm ontvangen door de prachtige klanken van de harp, bespeeld door Cathinca van Sprundel. Zij speelde, helemaal passend in het thema van de dag, enkele kerstachtige en winterse melodieën. Ook tijdens de daadwerkelijke opening van de presentatie zong en speelde zij een mooi nummer geheel passend in het feestelijke thema.

Jen Minkman van Dutch Venture Publishers vertelde het verhaal achter hoe zij op het idee gekomen is om de bundel te maken. Aangezien zij vorig jaar nogal verslaafd was aan het lezen van YA boeken passend in dit feestelijke seizoen wilde ze heel graag zelf zo’n soort boek maken. En zo is zij de samenwerking met 10 schrijvers aangegaan die zich toch al in haar netwerk bevinden om een heerlijke wegdroom bundel te maken. Ze nodigde alle aanwezige schrijvers (7 van de 10 verhalenschrijvers waren er) en de illustratrice uit om hun aandeel kort uit te leggen en op die manier de aanwezige bezoekers nog nieuwsgierige te maken naar het daadwerkelijk boek.

Allereerst mocht Chinouk Thijssen vertellen, gevolgd door Debora Elisabeth, Jennefer Mellink, Eva Moraal, Marijke F Jansen, Patty van Delft en Rianne Werring. Emmy van Ruijven vertelde over haar illustraties voor dit boek. Uiteraard werden er ook leuke anekdotes verteld over het gehele proces en vertelde Jen wat sappige weetjes. Dat is juist altijd het leuke en interessante van een boekpresentatie vind ik. Je krijgt net wat meer achtergrond en beleving bij het daadwerkelijke boek.

Naderhand kon iedereen zijn of haar boek laten signeren en werd er nog volop gepraat en bijgebept met bekende. Zo ontmoette ik ook Bronja Hoffschlag, ook een schrijfster en mede blog maatje Sacha Boelhouwer van ‘a Bookworm life’. Ik heb echt genoten van deze middag en kijk uit naar de volgende keer dat ik weer aanwezig kan zijn bij een bookish event.

Related posts

De Vijf op Zaterdag (Week 3/2018)

Webmaster

Saturday Recap : Problemen van een Booknerd 3

Webmaster

Drie boeken aangeraden door Inge Verbruggen

Webmaster

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren