Recensies

Bullet Journal – Zamarra Kok

Bullet Journal

Met handige voorbeeldpagina’s voor:
– index en bullets
– verzamelingen en dag- en maandlogs
-versleutelde wachtwoorden
-lievelingsrecepten
-kasboek
-uitleenlijst
-restaurants waar je nog wilt eten

[review_summary title=”Overzicht” summary=”Deze keer mocht ik iets anders recenseren dan een boek voor Karakter Uitgevers. Namelijk een Bullet Journal. Iets waar ik al enorm veel van gezien en over gehoord heb maar zelf nog nooit aan begonnen ben. Ik ben namelijk wel zo’n iemand die overal lijstje van maakt, overal notities boekjes en blokjes heeft liggen, een dagboek bijhoudt en ook nog een papieren agenda. Oftewel dol op alles wat stationery gerelateerd is en hopeloos ouderwets. Ook al lijkt dat tegenwoordig wel mee te vallen aangezien Instagram en andere social media vergeven lijkt te zijn van mensen die net als ik dol zijn op papier en alles wat je ermee kan.

Toen ik de Bullet Journal van Zamarra Kok in mijn brievenbus vond werd ik dan ook instant gelukkig. Ik kreeg de donkerblauwe kaft met witte vogels thuisgestuurd, die ook nog eens mijn voorkeur had. Er is ook een lichtblauwe editie met blaadjes verkrijgbaar. Om de kaft zat een los te halen papierenbanner waarop onder andere stond “Jouw nieuwe to-do list, wishlist, bucketlist en dagboek ineen!”. Hierbij dacht ik wel, moet ik eerlijk bekennen, wat is hier zo nieuw en bijzonder aan dan? De pagina’s zijn genummerd en de journal heeft een vast lint die je kan leggen tussen de pagina’s waar je gebleven bent. Achterin vindt je een 15tal pagina’s met in het kort een uitleg over wat je allemaal kwijt kunt in een bullet journal en wat gebruikerstips. Handig voor als je, net als ik, voor het eerst gebruik gaat maken van een bullet journal en geen idee hebt waar te beginnen.

In de boekhandels heb ik al eens eerder met bullet journals in mijn handen gestaan. Wat mij daaraan opviel was dat het papier altijd zo dun leek. Bij deze versie viel mij dan ook gelijk op dat het papier kwalitatief zwaarder voelt en beter geschikt is voor diverse pennen, stiften,potloden, lijm, washitape, stickers enzovoort. Ik begon met een creatieve pagina om wat verschillend materiaal te testen.

En heb een aantal lijstjes gemaakt met werk gerelateerde klussen.

Ook ben ik online rond gaan snuffelen om inspiratie op te doen. Ik heb wel tal van lijstjes rondslingeren maar zag het niet zitten om die allemaal over te moeten pennen. Voor volgende maand ben ik van plan gelijk vanaf het eerste moment met mijn bullet journal te gaan werken en te voorkomen dat ik ook nog losse lijstjes en dergelijke ernaast bij hou. Wel kwam ik een tof idee online tegen wat mij gelijk aansprak, de maandelijkse moodtracker.

In de fotogallerij kan je zien dat ik dit al deels heb ingevuld. Hij is nog niet helemaal naar mijn tevredenheid maar dat laat ruimte voor verbetering. In het midden wil ik nog een tekening maken die past bij mijn gevoel over de maand en ook wil ik wat meer gaan werken met kleine doodles rondom de teksten. Zo zie je, je kan alle kanten op die je wil met een bullet journal zolang je je creativiteit de vrije loop laat.

Ik ben zelf nog niet helemaal gewend aan het idee of gevoel van één notitieboek voor alles. Voorin heb ik wel ook een legenda aangelegd op de daarvoor bestemde plek maar ik vind het moeilijk om vooraf al helemaal te bedenken wat ik erin wil zetten en hoeveel pagina’s ik ergens voor nodig heb. Ik blijf geneigd om er toch een losse papieren agenda naast te gebruiken omdat ik dat zelf overzichtelijker vind. Al met al is het fijn notitieboek waar ik van alles mee kan en in kwijt kan maar het is en blijft voor mij niet heel veel verschillen van wat ik al deed.”][rating title=”Originaliteit” value=”8″ range=”10″]
[rating title=”Structuur” value=”9″ range=”10″]
[rating title=”Ontwerp” value=”8″ range=”10″][/review_summary]

Related posts

P.I.D. – Bronja Hoffschlag

Elsa Bakker

De Tovenaar van Compostela – Monica Vanleke

Webmaster

Trucker Girl 1 / De Weg Kwijt – Cecilia Campos

Elsa Bakker

Plaats een reactie

Inloggen

X

Registreren